Als je net als ik van zoet houd is het altijd zeer moeilijk om desserts te weerstaan. Maar hier toch enkele voorbeelden waardoor je toch een lekker dessert kan eten.
Vanilletaart (ZE/EG)
nodig: 6 el haverzemelen, 6 el magere kwark, 6 eieren, 1.25 dl magere vanilleyoghurt zonder suiker, 1 el oranjebloesemwater, 2 tl hermestas (vloeibaar)
doen: verwarm de oven voor op 210°C.
Meng alle ingrediënten in een grote kom. Verdeel het mengsel over een siliconen taartvorm.
Zet de taart ca 40 minuten in de voorverwarmde oven, of tot hij gaar is.
Cheesecake (ZE/EG)
nodig: 125 gr magere kwark, 2 el maizena, 1/2 zakje bakpoeder, rasp van 1 onbespoten citroen, 2 tl hermesetas, 2 eidooiers, 4 eiwitten, 1 snufje zout.
doen: meng alle ingrediënten , behalve de eiwitten en het zout. Klop in een kom de eiwitten en een snufje zout heel stijf.
Spatel de stijfgeklopte eiwitten voorzichtig door het kwarkmengsel. Verdeel het mengsel over een ovenschaal en bak het 30 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven.
Zet de cheesecake dan een paar uur in de koelkast. Serveer de taart lekker koud!
Koffie-cacaomousse (ZE/EG)
nodig: 4 eieren, 1 snufje zout, 4 tl zoetstof, 4 el crème fraîche light, 60 gr magere verse kaas 0% vet (bv petit-suisse), 1 el oploskoffie, 4 el mager cacaopoeder
doen: Splits de eieren. Klop de eiwitten met een snufje zout heel stijf. Meng de eidooiers en de zoetstof in een pan. Voeg de crème fraîche toe en verwarm het mengsel op laag vuur; laat het niet koken.
Verdeel de ingedikte crème over 2 kommen. Voeg aan de ene de verse kaas en oploskoffie toe en meng goed. Meng in de andere kom de cacao door de crème. Spatel de stijfgeklopte eiwitten voorzichtig door beide crèmes. Proef of de mengsels zoet genoeg zijn en voeg zonodig nog wat zoetstof toe.
Doe in 4 glaasjes eerst een laagje koffiemousse en dan een laagje cacaomousse. Zet het geheel minstens 4 uur in de koelkast.
Eiercrème (ZE/EG)
nodig: 5 dl magere melk, 4 el zoetstof, 2 eieren, 2 eidooiers, 1 candarelstick vanille
doen: verwarm de oven voor op 220°C. Breng de melk op middelhoog vuur aan de kook en voeg de zoetstof toe.
Meng in een kom de eieren, eidooiers en candarel. Giet de kokende melk voorzichtig bij het eimengsel en roer alles goed door. Verdeel het mengsel over 4 ovenschaaltjes en zet ze 30 minuten in de voorverwarmde oven.
Serveer de eiercrème, in de ovenschaaltjes, warm uit de oven of gekoeld.
Rabarbercompote (EG)
nodig: 500 gr rabarber, 2 dl water, 2 tl vanillearoma, 4 el zoetstof
doen: Was de rabarber en snijd de uiteinden eraf. Schil de stengels niet maar verdeel ze in stukken van 1-2 cm.
Doe de stukken rabarber samen met het water en het vanillearoma in een pan en laat het geheel 20 minuten pruttelen; roer af en toe. Controleer regelmatig of er nog water bij moet.
Giet aan het eind van de bereidingstijd eventueel overtollig water af. Voeg de zoetstof toe en proef of de compote naar jouw smaak zoet genoeg is. Voor de variatie kun je ook aardbeien- of rumaroma toevoegen
Hopelijk hebben jullie er iets aan en je kan natuurlijk steeds de boeken kopen of uitlenen in de bib.
Groetjes
Geen opmerkingen:
Een reactie posten